Tratarea cariilor dentare

CITIȚI ȘI ALTE:

Avantajele tratamentului cariilor în ”Jorge Dental Studio”:

  • Diagnosticul exact al cariei, inclusiv al cariei ascunse cu ajutorul aparatului revolutionar DIAGNOcam (Germania).
  • La dorința pacientului se efectuează obturarea (tratamentul mai rapid si econom al cariei) sau restaurarea dintelui (mai esthetică, dar și mai îndelungată (mai mult de 1 ora)).
  • Folosirea matarialelor fotopolimerizabile ale corporației Dentsply (SUA) si Noritake (Japonia).
  • Folosirea microscopului stomatologic (depistează toate defectele smaltului: fisuri, defecte ale plombelor și restaurărilor).
  • Restaurarea dinților de către dr. Gheorghe Ciuperca (dublu campion al Moldovei în restaurarea dinților frontali) și discipola sa Musurivschi Alisa (specializarea – obturarea, restaurarea dinților masticatori).

După cum se știe, cea mai frecventă boală a dinţilor este caria dentară – distrugerea smalţului şi dentinei dentare, cu tratamentul căreia se confruntă mai devreme sau mai tîrziu aproape fiecare dintre noi. Tratamentul cariei presupune îndepărtarea ţesuturilor afectate a dinţilor și restaurarea formei lor anatomice (movile, pante, muchii ascuțite), culorii și caracteristicilor funcționale ale dinților cu ajutorul materialelor de obturare. (Pentru a lua cunoștință de cauzele apariției cariei, consultați compartimentul «Blog»)

În funcție de adîncimea leziunii se deosebesc patru etape ale desfăşurării cariei:          
1 – caria inițială,
2 – caria de suprafaţă,
3 – caria medie,
4 – caria profundă.

Caria medie

Tratarea cariilor dentare

 а – smalţul                                          d – gingia
 b – dentina                                          e – canalul radicular
 c – pulpa                                              f – osul

Caria profundă

Tratarea cariilor dentare

Pentru tratamentul cariei iniţiale efectuăm remineralizarea (restabilirea cantităţii suficiente de minerale) cu o soluție specială. Această procedură simplă și nedureroasă poate preveni apariţia cariilor dentare și, prin urmare, va ajuta la evitarea ulterioară a chelturilor suplimentare şi grijilor legate de tratamentul stomatologic. În cazul cariei de suprafaţă, moderate şi profunde se efectuează prelucrarea instrumentală, urmată de obturare.

În clinica stomatologică «JorgeDentalStudio» obturarea dinţilor se efectuează cu ajutorul celor mai moderne materiale – cu aşa-numitele obturații cu priza foto, produse de cei mai importanţi producători de talie mondială (SUA şi Germania). Specificul lor constă în faptul că ele se întăresc sub influienţa unei lămpi speciale. Obturațiile cu priza foto se deosebesc printr-o rezistenţă deosebit de puternică şi o gamă largă de culori. Acest fapt permite specialiştilor noştri să obtureze dinţii astfel, încît să arate natural la diferite tipuri de iluminare (precum sînt dinţii proprii naturali sănătoşi) şi să menţină o perioadă de timp îndelungat aspectul estetic. 

Tratarea cariilor dentareTratarea cariilor dentare

Obturații cu priza foto se pun atît pe dinţii laterali, cît şi pe cei din faţă şi se modelează în gura pacientului. După care se expun impactului unei lămpi speciale, se lustruiesc, se şlefuiesc şi se acoperă cu un lac protector. După tratament se recomandă abţinerea de la întrebuinţarea produselor fierbinţi pentru 1 – 2 ore.

Medicii clinicii “Jorge Dental Studio” posedă şi respectă cu stricteţe tehnologiile de lucru cu materiale şi regulile de obturare a dinţilor, ce ne permite să nu ne confruntăm cu problema căderii obturațiilor. Tratamentul cariei dentare în clinica noastră se efectuează fără durere, cu ajutorul anesteziei și cu izolarea obligatorie a cîmpului de lucru cu un dig de cauciuc. (Dig de cuciuc sau digă – o bucată subţire de cauciuc (gumă Dammar) utilizată în stomatologie pentru a izola cîmpul operator de accesul fluidelor organismului).

De reținut: cu cît mai degrabă Vă veţi adresa medicului, cu atît mai mari şanse de supraviețuire vor avea dinţii Dumneavoastre. Şi avînd in vedere acel fapt, că caria un timp îndelungat poate să se extindă fără a provoca durere – devine clar că consultaţiile periodice la medicul-dentist sînt nu doar un moft, ci garanţia sănătăţii Dumneavoastre!

Vă așteptăm la ”Jorge Dental Studio”!