Restaurare estetică

CITIȚI ȘI ALTE:

Restaurare estetică a dinților

Avantajele restaurării dinților în ”Jorge Dental Studio”

  1. Proiectarea computerizata a dintilor frontali în conceptul programului DSD (Digital Smile Design).
  2. Restaurarea dinților de către dr. Gheorghe Ciuperca (dublu campion al Moldovei în restaurarea dinților frontali) și discipola sa Musurivschi Alisa (specializarea – restaurarea dinților masticatori).
  3. Folosirea matarialelor fotopolimerizabile de calitate superioară ale corporației Dentsply (SUA) si Noritake (Japonia).
  4. Folosirea microscopului stomatologic (depistează toate defectele smaltului: fisuri, defecte ale plombelor și restaurărilor).
  5. Diagnosticul exact al cariei, inclusiv al cariei ascunse cu ajutorul aparatului revolutionar DIAGNOcam (Germania).

Odată cu invenția și perfecționarea materialelor de plombare moderne (pentru mai multă informație despre obturația cu priza foto, vezi secțiunea «Tratamentul cariilor») pentru Stomatologie s-au deschis noi orizonturi – a devenit posibilă restaurarea completă a dintelui afectat direct în cavitatea bucală a pacientului, fără utilizarea de proteze (coroane și punți dentare).

Astfel,a apărut și s-a dezvoltat o nouă metodă a Stomatologiei Estetice – Restaurare estetică a dinților.

Scopul restaurării estetice este reproducerea formei naturale a dentiției și proprietăților optice ale dintelui, cum ar fi transparența, luciul și textura.Este foarte importantă realizarea unei imitații fidele a aspectului natural, iar, uneori, și corecția sa. Și, observați, că este o sarcină deloc ușoară, deoarece țesuturile dintelui natural, smalțul și dentina sunt diferite ca și culoare, densitate, refracția luminii, unică este și forma fiecărui dinte. Din acest motiv, restaurarea artistică a dinților (în special a celor din față) este considerată una din cele mai dificile manipulații în stomatologia terapeutică, care necesită nu doar cunoașterea tehnologiei în lucrul cu materialele de restaurare, dar și abilități de sculptor și pictor, cel mai înalt profesionalism al medicului!

În clinica noastră, restaurarea estetică a dinților frontali este efectuată de medicul-șef Ciuperca Gheorghe, măiestria căruia a fost remarcată prin participări și victorii la concursul în domeniul restaurării dinților frontali ”Prisma-campionat”. Gheorghe Ciuperca este dublu campion al Moldovei – cîștigătorul semifinalei concursului internațional în domeniul restaurării artistice a dinților „Prisma-campionat” – 2007, 2008, și premiant în finala internațională a concursului „Prisma-campionat „, în 2007 și 2008, în Poltava (Ukraina).


Restaurare esteticăStarea dinţilor înainte de adresare la clinica «Jorge Dental Studio». Se observă numeroasele obturații; trei dinţi din faţă (11, 12 şi 22) au fost anterior supuşi unui tratament endodontic prin metoda cu rezorcină-formol, şi ca urmare dinţii au dobîndit o culoare maronie.

Restaurare esteticăStarea dinţilor după tratament la clinica «Jorge Dental Studio». După retratamentul endodontic şi obturaţia canalelor cu thermafil, a fost efectuată restaurarea dinţilor cu materiale de firmă DENTSPLY Estet-X, luîndu-se în consideraţie legile biomimeticii.

Dar țineți cont de faptul că, restaurările directe își pierd luciul în timp, așa că, vă recomandăm să vizitați medicul stomatolog la fiecare șase luni, pentru a restabili lucirea (lustruire cu paste fin granulate). În cele din urmă, trebuie de menționat un moment important, cum ar fi stabilirea corectă a spațiului între dinți (crearea punctelor de contact). Un punct de contact incorect restaurat, va duce la un blocaj permanent al mîncării. Iritarea gingiilor și disconfortul, rezultate din acest fapt, puțin probabil că Vă va face o dispoziție bună. Beneficiile restaurărilor directe sunt de necontestat. Aceasta este, înainte de toate, prepararea delicată a țesuturilor dentare. Aceasta este și restabilirea dinților într-o singură ședință stomatologică, și posibilitatea unei corecții ușoare a formei și culorii dintelui. În timpul restaurărilor directe, dintele ca organ, se află în contact cu fluidul oral și țesuturile înconjurătoare, se păstrează fixarea gingival-dentară, are loc metabolism în sistemul dinte-salivă. Este posibilă efectuarea unei monitorizări în dinamică a țesuturilor dintelui, a stării parodontale.

Printre serviciile de restaurare estetică, implementate cu succes în clinica noastră, menționăm următoarele:

  • restaurarea dinților frontali, canini și dinților posteriori, alinierea lor, schimbarea formei, restaurarea dintelui spart sau adinților strîmbi;
  • îndepărtarea spațiilor prea largi sau prea mici dintre dinți și crearea unor puncte de contact anatomice;
  • tratarea dinților cu afectațiuni necarioase, inclusiv al defectului cuneiform (prin metodă unică și eficientă);
  • tehnologia minim invazivă de restabilire în cazul defectelor de culoare a dintelui și depunerilor pe dinți.

Prin restaurarea estetică a dinților, în mod rapid și ușor, vom restitui culoarea și forma lor perfectă!