Curăţarea profesională a dinților

Cîteva cuvinte despre curăţarea profesională a dinților

Nu este un secret că mulți pacienți după finalizarea tratamentului, oftînd cu ușurare, cred că următoarea vizită la medicul-stomatolog ţine de un viitor îndepărtat. Nu este tocmai aşa! Puteţi să nu aveţi un motiv pentru tratament, dar un detartraj profesional ar trebui să se efectuieze cel puțin două ori pe an. În acest caz, frumusețea danturii se va păstra pentru mult timp.

Curăţarea profesională a dințilorTrebuie să ţinem minte că chiar şi un periajul corect al dinţilor nu este suficient pentru indepartarea completă a placii dentare, mai ales din zonele puţin accesibile (suprafețe grunțuroase ale dinților și obturații, spatii interdentare, dinţi amplasaţi sub un anumit unghi, proteze și aparate dentare).

Etanșarea stratului plăcii pe dinţi duce la formarea stratificată de tartru – depozite solide pe suprafața dintelui, de obicei galben sau maro. Tartrul dentar este un „recif de corali”, pe care se acumulează microorganisme, se înmulţesc şi produc toxine, asimilîndu-se în organism! În plus, anume placa dentară este cauza principală a îmbolnăvirii ţesuturilor parodontale (gingivita). Iar procesul inflamator cronic al acestor ţesuturi duce inevitabil la pierderea dinţilor.

După cum vedeţi, un detartraj profesional este pur şi simplu o necesitate!

În clinica noastră, eliminarea plăcii dentare şi a tartrului se realizează cu ajutorul următoarelor mijloace:

– detartraj cu ultrasunete, care se utilizează de mai mulți ani și care s-a dovedit a fi nepericulos şi eficient;

– sistem de aer-abraziv „Air Flow”
Curăţarea profesională a dinților«Air Flow» este unul dintre cele mai recente evoluții ale producătorilor mondiali de echipament stomatologic. Principiul de funcționare a acestui dispozitiv se bazează pe acţiunea unui amestec de apă și bicarbonat de sodiu, pompat sub presiune – ceea ce oferă înlăturarea celor mai mici depuneri. Vorbind la figurat, dacă detartrajul cu ultrasunete îl putem compara cu „lopata de lucru” a dentistului, atunci sistemul de aer abraziv «Air Flow» este un fel de măturică, care finalizează procesul de curățare.

Sistemul de «Air Flow» curăţă smalțul, redîndu-i albeţea naturală, fără a-i dăuna. În tratamentul gingiei, în majoritatea cazurilor, în urma curăţării dinţilor cu sistemul „Air Flow” nu este nevoie de a recurge la alte servicii stomatologice costisitoare.

De menţionat, că igiena dentară profesională ar trebui să fie efectuată periodic, doar în acest caz se menţine principiul de prevenire a bolilor dentare şi parodontitelor.

Adresați-vă în clinica stomatologică ” Jorge Dental Studio” – noi restabilim frumusețea și sănătatea dinților Dumneavoastră!

Dar nu uitati ca in clinica noastra stomatologica puteti obtine consultanta cu privire la:

Stomatologie in Moldova – Dental Studio