Pulpită şi periodontită

CITIȚI ȘI ALTE:

Avantajele tratamentului endodontic în ”Jorge Dental Studio”:

1 – Folosirea microscopului stomatologic: permite obținerea exactității maxime la tratamentul  canalelor radiculare.

2 – Retratarea cu succes a canalelor sub microscop, precum și extragerea instrumentelor rupte din canalele radiculare.

3 – Respectarea strictă a protocolului în tratarea canalelor radiculare, elaborată de corporația Dentsply (SUA) (durata tratamentului unui canalului radicular – 40 min.).

Dacă pacientul nu se adresează la timp meducului după ajutor stomatologic, caria pătrunde mai adînc în ţesiturile dintelui, formînd complicaţii, dezvoltîndu-se pulpita şi periodontita.

Pulpita — inflamaţia pulpei dintelui, care apare la penetrarea infecţiei printr-un strat subţire de dentină afectată în camera pulpară și în canalele radiculare. Pulpita este caracterizată prin durere paroxistică de intensitate diferită. Durerea se intensifică la întrebuinţarea hrănii reci, fierbinţi, dulci şi tari. La apariţia simptomelor caracteristice pulpitei este necesar să Vă adresaţi medicului. Adresarea întîrziată poate duce la complicaţii grave.

Pulpită
Pulpită

Tratamentul canalelor radiculare presupune eliminarea maximală a pulpei (nervilor) şi obtararea ermetică a golurilor fomate. Spaţiul în sistemul canalelor este un mediu favorabil pentru înmulţirea microbilor, care provoacă complicaţii şi duc la pierderea dinţilor. Pentru efectuarea prelucrării insrumentale a canalelor medicii noştri utilizează micromotoare speciale şi instrumente, care se înregistrează de un microcomputer, oferind o precizie înaltă de prelucrare şi sterilizare mai eficientă a canalelor radiculare.

Periodontita — este cea mai periculoasă complicaţie în procesul de apariţie a cariei. În acest caz procesul inflamatoriu se extinde nu numai la țesuturile profunde ale dintelui, dar şi asupra ţesutului osos jurul vîrfului rădăcinii dintelui.

Periodontită
Periodontită

Tratamentul canalelor radiculare se efectuează în cîteva etape:

1. Izolarea obligatorie cu ajutorul unui dig de cauciuc.

2. Prelucrarea instrumentală a canalelor radiculare cu scopul de a maximiza îndepărtarea completă a ţesuturilor moi inflamate a dintelui şi ţesuturilor care conţin bacterii cu ajutorul ultrasunetelor (MECTRON ENDO), instrumentelor mecanice şi instrumentelor electronice ale companiei MAILEFER Dentsply USA şi aparatului endodontic al companiei germane SIRONA (Siro Endo Pocket), capabil să trateze cele mai înguste și strîmbe canale.

3. Prelucrarea medicamentoasă a canalelor radiculare – clătirea canalelor cu soluţii antiseptice speciale cu ajutorul aparatului MECTRON ENDO.

4. Obturarea canalelor radiculare a dintelui cu gutaperca, sau prin intermediul sistemului „Thermafil”.

De menționat că în clinica noastră tratamentul de canal se efectuează cu utilizarea MICROSCOPULUI STOMATOLOGIC, ceea ce ridică reușita tratamentului de cîteva ori.Mai mult, intervenţia endodontică sub microscop poate face diferenţa între salvarea şi extracţia dintelui(despre avantajele tratamentului sub microscop citiți în compartimentul ”Tratamente la microscop”).

Atitudinea profesională, cele mai recente metode de prelucrare, aplicarea corectă a medicamentelor și instrumentelor de ultima generație sînt garanții tratamentului endodontic de succes în clinica ”Jorge Dental Studio”!