Ceramică în baza oxidului de zirconiu

CITIȚI ȘI ALTE:

Avantajele protezării dinților cu construcții în baza oxidului de zirconiu la clinica “Jorge Dental Studio”:

1 – REZULTATUL ESTETIC GARANTAT:

a) Vă protezează specialistul în domeniul stomatologiei estetice medicul Ciuperca Gheorghe (stagiu în domeniu – 19 ani);

b) proiectarea computerizată a dinților frontali în conceptul programului DSD (Digital Smile Design);

c) confecționarea protezelor provizorii, care dau pacientului posibilitatea de a aprecia dimensiunea, forma si poziția dinților chiar în cavitatea sa bucală (după dorință) .

2 – REZULTATUL FUNCȚIONAL GARANTAT (confort maxim, lipsa mirosului din cavitatea bucală, sîngerării gingiilor, durerilor de cap și a altor complicații), datorită utilizării microscopurilor de către medicul protezist și tehnicianul dentar.

3 – Echipament de producție europeană (Germania, Elveția) și ceramica de fațetare Ivoclar (”Vivadent”, Elveția) – cele mai bune lucruri, care pot fi oferite la moment de un medic stomatolog-ortoped.

4 – Realizarea coronițelor de oxid de zirconiu pur (fără ceramică) în cazul unui deficit de grosime a coronițelor viitoare.

Ceramica exclusivă în bază de oxid de zirconiu este cea mai buna soluție pentru pacienții cu cerințe ridicate privind estetica!

Dioxidul de zirconiu, ca material pentru fabricarea carcaselor, are cel mai înalt grad de biocompatibilitate și astăzi este materialul numărul unu în stomatologie. În medicină, oxidul de zirconiu este folosit, de mult timp, la realizarea capului femural în protezele de șold, – rezistența ridicată și biocompatibilitate au fost demonstrate prin rezultate clinice stabil pozitive.

Indicații pentru utilizarea oxidului de zirconiu:

 • coronițe unice;
 • punți;
 • protezele pe implant.

Printre proprietățile unice ale oxidului de zirconiu, menționăm următoarele:

 • calitatea estetică de nivel înalt;
 • rezistență mecanică mare;
 • biocompatibilitate excelentă.

Calitatea estetică înaltă:

 • pentru prima data,în același timp cu alegerea culorii protezei dentare, a apărut posibilitatea să fie selectată nu doar culoarea stratului ceramic, dar și al carcasei (alb), care are o transparență naturală. Astfel nu apare efectul de întrezărire a metalului;
 • stratul de ceramică de deasupra este de o înaltă rezistență, avînd transluciditate, este semitransparent, cu o gamă largă de culori și nuanțe, permite crearea unei imitații aproape perfecte a dintelui natural;
 • dacă odată cu protezarea clasică, gingia are tendința să coboare și devine vizibilă marginea coroniței (dunga albastră), atunci în cazul ceramicii pe bază de oxid de zirconiu, acest lucru este exclus.

Pentru comparație, observați:

Ceramică în baza oxidului de zirconiu

punte din metaloceramică

Ceramică în baza oxidului de zirconiu

din ceramică integrală

Rezistența mecanică înaltă se obține printr-o schimbare microstructurală (prin adăugarea oxidului de ytriu în proporții mici) și permite:

 • ca protezele de coroane și punți să fie fabricate cu extindere de pînă la patru unități în zonele frontale și laterale;
 • să fie confecționate coroane pe implanturi în combinație cu bonturi ceramice (bont – partea de legătură a implantului, pe care este fixată coroana sau o parte a construcției ortopedice).

O biocompatibilitate excelentă, și anume:

 • lipsa reacțiilor alergice;
 • coroanele pe suport de zirconiu nu provoacă disconfort în timpul alimentării cu produse reci sau calde. Oxidul de zirconiu este inert din punct de vedere termic;
 • grosimea suportului din oxid de zirconiu este de 0,4 mm. Acest lucru permite o preparare mai blîndă a dintelui (șlefuire minimă), iar însăși coroanele sunt cu mul mai ușoare decît cele pe suport metalic;
 • este exclus completamente efectul de galvanizare (reacția cavității bucale la metal), ceea ce face ca ceramica în bază de oxid de zirconiu să fie excepțională!

Adresați-vă în clinica stomatologică ”Jorge Dental Studionoi restabilim frumusețea și sănătatea dinților Dumneavoastră!