Protetică. Etapele tratamentului

CITIȚI ȘI ALTE:

Avantajele protezării dinților la clinica “Jorge Dental Studio”:

1 – REZULTATUL ESTETIC GARANTAT:

a) Vă protezează specialistul în domeniul stomatologiei estetice medicul Ciuperca Gheorghe (stagiu în domeniu – 19 ani);

b) proiectarea computerizată a dinților frontali în conceptul programului DSD (Digital Smile Design);

c) confecționarea protezelor provizorii, care dau pacientului posibilitatea de a aprecia dimensiunea, forma si poziția dinților chiar în cavitatea sa bucală (după dorință) .

2 – REZULTATUL FUNCȚIONAL GARANTAT (confort maxim, lipsa mirosului din cavitatea bucală, sîngerării gingiilor, durerilor de cap și a altor complicații), datorită utilizării microscopurilor de către medicul protezist și tehnicianul dentar.

3 – Echipament de producție europeană (Germania, Elveția) și ceramica de fațetare Ivoclar (”Vivadent”, Elveția) – cele mai bune lucruri, care pot fi oferite la moment de un medic stomatolog-ortoped.

Știm cu toții că în prezent cerințele față de protetica dentară sunt extrem de ridicate, deoarece în timpul protezării dinților, trebuie să se efectueze restaurarea sau înlocuirea dinților lipsă, luîndu-se în considerație atît partea estetică, cît și cea funcțională. Cu alte cuvinte, este necesar de a imita în totalitate parametrii estetici ai dintelui natural, și în plus, e nevoie de a-i asigura funcționarea deplină – mușcătura sau mestecarea alimentelor. Totuși, și acest lucru este insuficient. Odată cu cele menționate mai sus, protetica dentară ar trebui să contribuie la conservarea dinților naturali rămași, fapt, ce se realizează prin distribuirea corectă a presiunii în procesul de masticație, precum și prin crearea de condiții optime pentru exercitarea igienei individuale și profesionale.

In clinica noastră folosim cele mai recente realizări și elaborări, în domeniul proteticii și restabilirii dinților, referitor la noile aliaje metalice, materiale ceramice, materiale pentru fabricarea coroanelor integral ceramice, fațetelor (vinirilor) de porțelan, precum și la noile sisteme și cimenturi adezive, care oferă rezultate funcționale și estetice, greu de imaginat în trecut.

Protetică

Înainte de a alege metoda restaurării finale, este necesar să se efectueze un diagnostic complex, care va permite medicului să obțină toate informațiile necesare și să propună pacientului varianta optimă de protezare a dinților. În baza acestor informații se elaborează un plan de tratament individualizat pentru fiecare pacient.

Etapele tratamentului

Înainte de a începe procesul de restaurare a dinților sau protezare dentară, pacientului îi sunt luate amprentele dinților, în baza cărora sunt fabricate modelele diagnostice.

Protetică

Apoi, pe baza modelelor diagnostice, se face un model wax-up – folosind ceara, pe modele se efectuează acea corecție, care, ulterior, este planificată să se realizeze în cavitatea bucală, în timpul procedurilor de protezare dentară. Wax-Up îi permite pacientului să vizualizeze rezultatul final al tratamentului.

În continuare, pe baza wax-up-ului se realizează gutiere transparente care sunt umplute cu material și astfel permit, să se confecționeze structuri provizorii, dacă este cazul, la etapele intermediare de protezare dentară. În plus, structurile provizorii astfel produse, îi permit pacientului să vadă care va fi rezultatul final al restaurării și protezării dentare, direct în cavitatea bucală. Sigur, materialul provizoriu nu oferă informații despre culoarea și structura suprafeței coroanelor sau vinirilor, care ulterior vor fi realizate din ceramică, totuși pacientul va putea aprecia dimensiunea, forma si poziția dinților în mod evident.

În caz dacă pacientul nu este mulțumit de unii parametri, la această etapă, ei sunt foarte ușor de corectat. După luarea deciziei finale, putem trece la următoarea etapă a tratamentului – confecționarea coroniței dentare permanente, din metaloceramică sau integral ceramică, care, după o pregătire adecvată a dinților, este fixată în cavitatea bucală.

Protetică