Chirurgie ambulatoare

Pentru majoritatea oamenilor, cuvintele „chirurgie dentara” se asociază cu eliminarea dinţilor. Dar sarcina principală din această sferă medicală este restabilirea funcţionării corespunzătoare a organelor cavităţii bucale, precum și asigurarea sănătății tuturor. Între timp, remarcăm, că anume îndepărtarea dintelui este una dintre cele mai frecvente operaţii.

Extragerea în cazul distopiei dentare

Distopia dentară este anomalia în care dintele (partial sau complet erupt) este situat in afara sau înauntrul liniei arcadei dentare.

Îndepărtarea dinţilor impactaţi

Dinţii impactaţi sunt dinţii care nu pot erupe în mod independent din gingie, rămînînd în os ori sub mucoasă.

Îndepărtarea dintelui de minte

Molarii de minte prezintă pericol pentru dentiţie: chiar şi dacă nu sunt văzuţi de sub gingie, rădăcinile lor pot exercita presiune asupra oaselor şi ţesuturilor din jur. De aceea, deseori este necesară extracţia acestui dinte.

În cazul în care la îndepărtarea molarilor de minte gingia este tăiată, după operaţie medicul chirurg aplică cîteva suturi, care ajută la accelerarea procesului de vindecare. Timp de trei zile după operaţie, pacientul poate avea dureri la locul inciziei, şi în termen de cîteva zile nu are voie să fumeze sau să bea alcool, să mănînce alimente solide, să bea băuturi fierbinţi sau prea reci. Dacă sunt respectate toate recomandările medicul dentist, gingiile se vindecă destul de repede după îndepărtarea dintelui de minte.

Îndepărtarea molarilor

Există mai multe motive pentru care un dinte trebuie extras: traumă, inflamaţie purulentă, dureri severe, parodontită, periodontită, etc. O intervenţie chirurgicală este efectuată doar dacă e absolut necesară, în cazul în care nu există alte modalităţi de a păstra sănătatea pacientului. Este important ca după îndepărtarea molarilor, în locul lor să poată fi instalate implanturi.

Gingivoplastie

În ciuda faptului că principala sarcină, pe care o efectuează chirurgia stomatologică, este extragerea dintelui, ea se ocupă şi de alte operaţiuni. Una dintre ele este gingivoplastia, adică alinierea înălţimii gingiilor ale pacientului. Cel mai des se recurge la această procedură pentru a îmbunătăți aspectul estetic al zîmbetului, și pentru îndepărtarea țesutului inutil.

Această operaţiune poate fi efectuată atît în regiunea unui dinte, cît şi în regiunea mai multor dinți, în dependență de caz și doleanţele clientului. După gingivoplastie, pacientul trebuie să respecte aceleaşi recomandări, pe care medicul le prescrie în cazul extragerii dintelui: mîncarea moale, excluderea alcoolului, fumatului, evitarea muncii fizice grele.

Adresați-vă la ”Jorge Dental Studio”! Sîntem la dispoziția Dumneavoastră!

Stomatologie in Moldova – Dental Studio